Kesän 2019 piirileireistä

29.12.2018

Alustavaa suunnitelmaa ensi kesän piirileireistä

Piirileirien pääperiaate on seuraava:

Hopeasompaleirit Pohjois-Karjalan alueella pyritään järjestämään päiväleireinä (la-su) Joensuun lähialueilla(Liperin Pärnävaara, Kontiolahti) Lisäksi Pyritään saamaan urheilijat juoksukisoihin erilaisiin testijuoksuihin ja rh-kisoihin. Juoksumatkat alle 14-vuotiaille 1000 m, 14-15-vuotiaille 2000m ja 16-vuotiaille ja vanhemmille 3000 m. Samalla saadaan tilastoaikoja mahdollisia SM-kisoja varten. Piirinmestaruus maastojuoksut ja mahdollisesti SM-maastojuoksut ovat suositeltavia samoin syksyn edetessä vuosittaiset hölkkäkisat vakioradoilla. Juoksukisoissa tehdään yhteistyötä piirin yleisurheiluseurojen kanssa, jotta kesällekin saadaan harjoitteluun väliin suorituskykyä kehittäviä harjoituksia ja kunnon kehityksen seurantaa. Aikuisten Vuokatin leireille toivotaan myös piirin ulkopuolisten, lähinnä Joenuussa asuvien maakunnan ulkopuolisiin seuroihin kuuluvia urheiluakatemialaisia osallistumaan leireillemmme leirityksen tason nostamiseksi.

Osa hopeasompaajista pääsee mukaan ns. valtakunnalliseen yläkoululeiritykseen, 17-18-sarjan parhaat pääsevät Kultasompaleiritykseen tai niiden haastajaryhmiin valtakunnan parhaimpien kanssa. Pieni osa ikäluokastaan 19-20 vuotiaista pääsee nuorten MM-ryhmään ja sen haastajaryhmään. Sen jälkeen on enää A-maajoukkue ja sen haastajaryhmä(ent. B-maajoukkue). Tässä vaiheessa lienee hyvä olla hyvää leiritystä myös em. ryhmien ulkopuolella tavoitteellisesti harjoitteleville nuorille ja aikuisurheilijoille.

Alustavaa ohjelmaa(aikuiset):

• KS/TS-Leiri Vuokatti 7.-10.6.2019 (4 treenipäivää, kolme yöpymistä)
  • Tästä viikkoa ennen pyritään saamaan testijuoksut radalla
  • KS/TS-Leiri Vuokatti 15.-21.7.2019 (Huom! Koko Viikko)
  • Tästä viikkoa ennen pyritään saamaan testijuoksut radalla
  • 14.9.2019 "Kolin kuningas"-testihiihto aikuisille ja hopeasompaajille perinteinen  "Vuorijuoksutesti"
  • KS/TS-Leiri Vuokatti 13.-16.10.2019 (4 treenipäivää, kolme yöpymistä)

Hopeasompaajat:

• Kesäkuun alussa kaksipäiväinen "yöksi kotiin"-leiri Pärnävaaralla
  • Heinä-elokuussa kaksipäiväinne "yöksi kotiin" leiiri Pärnävaaralla
  • syyskuun puolivälissä 14.9.2019 "Vuorijuoksutesti" Kolilla
  • HS-Leiri Vuokatti 13.-16.10.2019 Lumileiri Vuokatissa
  • Marraskuun alussa kaksipäiväinen "Yöksi kotiin"-piirileiri Kontiolahdella.

Minisompaajat:

Minisompaajille (9-12 vuotiaat) ja heidän vanhemmilleen tarjotaan kolmevuotista taitokonsultointia Vuokatissa, jossa sekä lapset, että vanhemmat(tai edes toinen) koulutetaan. Kun nuoret lepäävät vanhemmat saavat valmentajakoulutusta. Tällä pyritään saamaan piirin alueelta kaikki hiihtäjänalut saamaan tasokasta opetusta kilpahiihtoon ja sen harjoitteluun erityisesti hiihtotekniikoita painottaen. Näin lapset saadaan teknisesti valmiimpina HS-finaaliin 13-vuotiaana, jonak jälkeen voi siirtyä yläkoululeiritykseen ja/tai piirileirtykseen.

Tiedustelut ja kommentit Juha Karkkulainen, pv 050 3212133 tai sähköposti: juhakarkkulainen@gmail.com