Hopeasompa

HOPEASOMPA 2019-2020

Hopeasompa on 12 - 15 -vuotiaiden harjoittelun, valmennuksen ja kilpailujen sekä myös koulutuksen yhteinen nimike. Seurat ja Pohjois_Karjalan hiihtopiiri, PKHiihto,  järjestävät nuorille eritasoisia  HS-harjoitteluryhmiä.

SHL järjestää nuorille myös valtakunnallisia HS-leirejä Pajulahdessa, Vuokatissa ja Rovaniemellä maastohiihdon linjausten mukaisesti. Leireille kutsutaan kolmesta ikäluokasta noin 150 urheilijaa.

HS-PIIRIPÄÄLLIKKÖ

KOULUTUS- JA
NUORISOVASTAAVA

Rauno Saastamoinen

Koskitie 10

81700 LIEKSA

ski-65@suomi24.fi

HS- KILPAILUTOIMINTA

Hopeasompa 2020 kilpailut 13.-15.3.2020

Henkilökohtaisilla matkoilla ei ole kiintiöitä vaan kaikki halukkaat saavat osallistua kisaan kussakin sarjassa.Hopeasompa-loppukilpailujen henkilökohtaisten lajien 15- ja 16-vuotiaiden sarjoissa muodostetaan kolme lähtöryhmää. Ryhmittelyperusteena on piirien ilmoittama paremmuusjärjestys.

Hiihtopiirit ilmoittavat järjestäjälle ne hiihtäjät, joilla on piirin kilpailujen perusteella oikeus osallistua sekä kunkin sarjan kaksi parasta paremmuusjärjestyksessä arvontaryhmiä varten sekä piirin parhaan viestijoukkueen eturivin lähtijäksi . Ensijaisena kriteerinä on aluemestaruuskilpailu toissijaisena tarkkailukilpailu.  Hiihtopiiri ilmoittaa myös parhaan viestijoukkueen / sarja. Viesteissä ei ole kiintiöitä, mutta finaaliin osallistuvien joukkueiden toivotaan kilpailevan myös aluekilpailuissa.

Finaaliin ei voi osallistua sekajoukkueilla. 12-vuotiaat saavat hiihtää 14-vuotiaiden viesteissä, mutta eivät 13-vuotiaiden henkilökohtaisella matkalla.

Majoitusvaraukset ja kustannukset tulee seurojen/kilpailijoiden hoitaa itsenäisesti. Seurojen tulee ilmoittaa kilpailijansa/viestijoukkueensa KILMO- järjestelmän kautta.

Ohjeita kisapaikalla toimimiseen

Piiripäällikkö kuittaa kisatoimistosta liivin, jossa lukee Pohjois-Karjalan Hiihto. Ainoastaan kyseisen liivin omaava henkilö voi olla avustamassa piirimme kilpailijoita lähtökarsinassa. Karsinassa on toimitsijoiden lisäksi 20 piiripäällikköä, koska hiihtopiirejä on 20 ja lähtövuorossa olevat kilpailijat, joten ylimääräisiä huoltajia sinne ei mahdu.Tehtävää hoitaa pääasiassa piiripäällikkö, mutta välillä voi joku aiemmin sovittu henkilö hetkeksi vapauttaa piiripäällikön tauolle. Liivistä kuitenkin piirimme edustaja tunnistetaan.

Kilpailujärjestäjän sivuilta löytyy tarkempia ohjeita kilpailusta. Kilpailun aikana kisaladuille pääsee vain kisasuorituksen ajaksi. Latuihin tutustuminen tapahtuu virallisina harjoitusaikoina, jolloin merkinnät pitäisi olla paikallaan.

Suksien voitelua varten piiri on kustantanut yhden voitelukopin. Voitelijaa ei kuitenkaan piirin puolesta ole. Kannattaa tehdä yhteistyötä piirin muiden hiihtäjien vanhempien kanssa ja kysellä voiteluohjeita myös voidetalleilta, etenkin "oman merkin" tallilta.

Väliaikapalvelua ei piirin puolesta ole. Kannattaa tutkia, onko käytössä live-tulosseurantaa väliaikapisteittäin. Usein sellainen jo on, mutta silloin on myös ns. transponderit laitettava nilkkaan lähtökarsinaan mentäessä.

Tänä vuonna todennäköisesti kilpailun väliaikoja voinee seurata netissä reaaliaikaisesti.