Kilpailutoiminnan ohjeita

KILPAILUTOIMINNAN OHJEITA

MUUTOKSISTA TIEDOTTAMINEN
Mikäli kilpailukutsuihin tulee muutoksia, niistä on neuvoteltava kilpailuvastaavan, Mikko Pörstin (puh. 050-302 8680, sähköpostiosoite: mikko.porsti(at)gmail.com) kanssa. Piirikunnallisten kilpailujen muutokset  päätetään piiritasolla, kansallisten kilpailujen muutokset anotaan liitosta. Muutokset päivitetään myös Pohjois-Karjalan Hiihdon www-sivuille.  Kilpailun järjestävä seura huolehtii kilpailukutsun lähettämisestä Karjalaisen järjestöpalstalle  joko suoraan tai piiritoimiston kautta.

KILPAILUTULOSTEN TOIMITTAMINEN 
*  kilpailujen järjestämisestä saa seuraluokittelupisteitä. Tämän takia on liittoon toimitettava käsiteltäväksi tulokset kaikista

  • kansallisista kilpailuista
  • piirikunnallisista kilpailuista

massahiihdoista (vain ajanotolliset)
Tulokset toimitetaan liittoon ohjeen mukaan. https://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/ranking/ohjeet-atk-yhteyshenkilolle/tulosten-valitystiedosto/

* Pm, Pk-, HS- ja seuramestaruuskilpailuista kolmen päivän sisällä piiriin (Pokalin toimisto)
Cup-kilpailuista tulokset toimitetaan ajantasaista tilastointia varten myös Timo Makkoselle Hyväriläntie 20, 8026. Joensuu (email: timo.makkonen(at)kontiolahti.fi).
Seurat julkaisevat tulokset myös omilla www-sivuillaan. Jos järjestävällä seuralla ei ole omia www-sivuja, niin seuran toivotaan lähettävän tulokset sähköisessä muodossa piirin nettisivujen ylläpitäjän osoitteeseen mikko.porsti(at)gmail.com, tulokset julkaistaan tällöin piirin www-sivuilla www.pkhiihto.net

SUOMEN HIIHTOLIITON KILPAILUSÄÄNNÖT
Seuroissa tulee olla viimeisimmät voimassaolevat SHL:N kilpailusäännöt.     Huomioikaa mm:" Piirikunnallisiin kilpailuihin saavat osallistua piirin alueella toimivien seurojen jäsenet ja kaikki Hiihtoliiton lisenssin tai Ski-passin omaavat piirin alueella opiskelevat tai tilapäisesti olevat henkilöt"

KILPAILUIHIN ILMOITTAMINEN 
Säännöissä (5 §) sanotaan "Ilmoittautuminen on tehtävä kirjallisesti.." Käytäntö on ollut, että seuran yhdyshenkilö ilmoitta seuran urheilijat.  Sääntömuutos sallii: "Kilpailija  saa itse ilmoittautua. kunhan asiasta on sovittu seuran kanssa.."  Ilmoittaminen voidaan tehdä myös sähköisesti (sähköpostilla tai kilpailun järjestäjän sähköisellä lomakkeella)

Seuroille suositellaan siirtymistä kansallisissa kilpailuissa Kilmo-järjestelmään. Ohjeeet:
 https://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/kilpailutoiminta/kilpailuihin-ilmoittautuminen/

* Kilmo on Maastohiihto RY:n kilpailuihin ilmoittautumisjärjestelmä, joka on tarkoitettu helpottamaan niin kilpailun järjestäjän kuin seuran kilpailuihin ilmoittajan työtä.
* Seurat laittavat sääntöjen mukaisen, virallisen ja maksullisen kilpailukutsun www.hiihtokalenteri.fi-sivustolla kansalliseen kilpailuunsa ja  samassa yhteydessä voivat valita kilpailuunsa Kilmon ilmoittautumisjärjestelmäkseen ruksaamalla kutsussa kohdan "Käytämme Kilmoa". Kilpailu siirtyy tällöin www.kilmo.fi sivustolle automaattisesti.
* Seuran kilpailuihin ilmoittaja puolestaan tarvitsee Kilmoa varten valitsemansa tunnukset www.kilmo.fi sivustolla eli hänen on ensin rekisteröidyttävä. Rekisteröinti hyväksytään liiton toimesta, tunnukset aktivoidaan ja ilmoittajalle lähetetään käyttöohjeet. Rekisteröinti tarkistetaan aina jaoston tai seuran puheenjohtajalta.

LÄMPÖTILA
Jos lämpötila on tuntia ennen hiihtokilpailujen alkua -20 C tai sitä alhaisempi, ei kilpailuja saa järjestää. Jos lämpötila on -17 - -20 C tulee kilpailutuomariston kokoontua ja tehdä päätös kilpailujen pitämisestä huomioiden radan, tuulen ja kosteuden vaikutus kilpailijoihin. Kuitenkin 20 km:lla ja sitä pidemmillä matkoilla sekä alle 16 -vuotiaiden sarjoissa kilpailujen järjestäminen on kielletty, kun lämpötila on alhaisempi kuin -17 C.
HUOM! Sääntömutos: 16-vuotiaiden ja nuorempien sarjojen pakkasraja -15 astetta kaikissa kilpailuissa (aikaisemmin -17 astetta)

Kilpailujen TD:t nimeää pm- ja kansallisiin kilpailuihin piiiri. TD-raportit on toimitettava sääntöjen mukaisesti.

Seuroja kannustetaan järjestämään kilpailuja monipuolisesti. Esim XCX-kisa on ensimmäsitä kertaa HS-loppukilpailussa.