PKS-Cup

HIIHDON PKS Cup 2019

Pohjois-Karjalan Sähkö Oy:n tukema PKS-Cup on Pohjois-Karjalan nuorten koko hiihtokauden kestävä kilpailukokonaisuus. Cupissa lasketaan pisteet urheilijoille ja heidän edustamilleen seuroille, joten sen on samalla piirin nuorisohiihdon RANKING–järjestelmä. Aiempien talvien tapaan rankataan kaikkien cup–kilpailuihin osallistuneiden oman piirin hiihtäjien suoritukset. Cup-pisteet lasketaan alla esitettyä laskukaavaa soveltaen piirin hiihtäjien keskinäisen sijoituksen mukaan. Seurojen väliseen pistekilpailuun lasketaan myös HS-aluekilpailujen viestit.

Kaudella 2017–2018 voimaan tulleet säännöt

- Piiri-cupiin lisätään sarjat M10, M11, N10 ja N11. Niissä huomioidaan kolme osakilpailua neljästä kuten aiemmin sarjassa M/N12.

- Sarjojen M/N10-16 tasapisteissä ratkaisee kaikkien osakilpailujen suurempi kokonaispistemäärä

- Sarjoissa 17-20 ei järjestetä erillisiä osakilpailuja, vaan piirin cup-mestaruus ratkaistaan kauden aikana kertyneiden FIS-pisteiden mukaan keväällä.

- Sarjojen M/N 17-20 tasapisteissä ratkaisee paras SM-sijoitus ja tasatilanteessa ensin kahden ja sitten kolmen SM-kisan yhteenlaskettu sijoituspistemäärä siten, että pienempi voittaa.

- SM-sijapistemäärän ollessa tasan suurempi SM-kisamäärä voittaa. Kaksi SM-kisaa voittaa yhden ja kolme SM-kisaa voittaa kaksi.

- Sarjat M/N 23 eivät enää kuulu cupin piiriin.

Cupin tavoitteet:

• ohjataan piirin parhaat nuorisohiihtäjät samoihin kilpailuihin
  • tarjotaan kaikille nuorisohiihtäjille mahdollisuus pitkäjänteiseen, nousujohteiseen itsensä kehittämiseen
  • mitataan ja listataan piirin eri seurojen nuorisotyötä
  • nostetaan cup–kilpailuksi nimettyjen kilpailujen arvoa

PKS-Cup 2019

Sarjat ja pistelasku:

• M ja N 20, 18 ja 17    huomioidaan vain lopullisen FIS-rankingin mukainen sijoitus
  • M ja N16, 15, 14 ja 13                     huomioidaan neljä parasta osakilpailua kuudesta
  • M ja N 12, 11, ja 10   huomioidaan kolme parasta osakilpailua neljästä

17

16

1

Seurapisteet saadaan laskemalla kaikki seuran urheilijoiden eri osakilpailuissa keräämät pisteet yhteen.

PALKINNOT

• Palkitseminen tapahtuu keväällä erillisessä palkitsemistilaisuudessa
  • HS–aluekilpailussa palkitaan mitalilla kaikki kilpailuun osallistuneet
  • Kiertopalkinnon saa vuodeksi haltuunsa se seura, joka saavuttaa kaikki sarjat (M/N 10–20) huomioiden suurimman yhteispistemäärän, jossa huomioidaan kaikki kilpailijoiden kauden aikana hankkimat pisteet sekä HS-viestien pisteet kaksinkertaisina sarjoissa M ja N 10, 12, 14, ja 16