Valmennus

Järjestämme monipuolista hiihdon valmennusta ja välitämme viimeisintä valmennusoppia kilpailijoille ja heidän tukijoukoilleen.

Alla tietoa piirileireistä 2022

Kuva Kolin piirileiriltä heinäkuun alussa 2021. Piirileireillä saa treeneihin monipuolisesti kehittäviä vinkkejä valmentajilta ja kavereilta

Somekuvia @pkhiihtory (Instagram)

Piirileirien ryhmät

Piirileirien osalta urheilijat on jaettu kolmeen ryhmään:

- Hopeasompa nuorempi 10-13 vuotiaat

- Hopeasompa vanhempi 14-16 vuotiaat

- Tehoryhmä 17- vuotiaista aikuisurheilijoihin

Yllä olevat ryhmäjaot ovat ovat viitteelliset, jolloin urheilijan ikä on vain osittain määrittävä tekijä, mihih ryhmään urheilja kuuluu. Leireillä urheilijat jaetaan heidän henkilökohtaisen tasonsa sekä harjoittelutaustansa mukaisesti sellaisiin ryhmiin, jotta he saisivat tasolleen riittävän haastellista harjoittelua sekä treeniseuraa.

Teho- ja Hopeasomparyhmän leirit 2022

Tulevan harjoituskauden piirileirit järjestetään Kolilla. Leirit ovat tarkoitettu Hopeasompa- sekä Tehoryhmälle. Leirille voivat osallistua kaikki tavoitteellisesti hiihtoa harjoittelevat 2011 syntyneistä alkaen.

Leirien ajankohdat

17.-19.6. ilmoittautuminen on avattu! Leirin ohjelma aukeaa alla olevasta linkistä.   https://bin.yhdistysavain.fi/1584884/sCk7EJH3v53B5SF8uZIV0XXIIT/PiirileiriKoli%201-22.pdf

12.-14.8. Ilmoittaudu leirille kyseisestä linkistä 24.7. mennessä. https://forms.gle/CXaqeK7Tf9damXnJ6

23.-25.9.

Lisätietoa täältä

Tehoryhmän leirit 2021

Tehoryhmä ( nuorten SM-ikäiset ja aikuisurheilijat )

21.-26.11.2021 Ensilumenleiri Pikku-Syötteellä (linkki leirin ohjelmaan)

2.-5.9. Vuokatti (Linkki leirin ohjelmaan)

13.-15.8.Koli (Linkki leirin ohjelmaan)

1.-4.7. Koli (Linkki leirin ohjelmaan)

14.-16.5. Pohjois-Karjala,Koli / Pärnävaara

Hopeasomparyhmän leirit 2021

HS nuorempi (10-13 vuotiaat )

30.-31.10. Kontiolahti (Linkki leirin ohjelmaan)

31.7.-1.8. Pärnävaara / Kontiolahti (Linkki leirin ohjelmaan)

11.-13.6. Pärnävaara (Linkki leirin ohjelmaan)

HS vanhempi ( 14-16 vuotiaat )

21.-26.11.2021 Ensilumenleiri Pikku-Syötteellä (linkki leirin ohjelmaan)

30.-31.10. Kontiolahti (Linkki leirin ohjelmaan)

2.-5.9.  Vuokatti (Linkki leirin ohjelmaan)

13.-15.8.  Koli (Linkki leirin ohjelmaan)

1-4.7.  Koli (Linkki leirin ohjelmaan)

11.-13.6. Pärnävaara (Linkki leirin ohjelmaan)

Taitokonsultointi jatkuu viime vuonna aloitetun ryhmän kanssa korona rajoitukset huomioiden

Hopeasompaikäisille kilpailijoille on tarjolla ns. yläkoululeiritystä Urheiluopistoilla(Vuokatti), valintakriteerit HS-menestyksen perusteella.

Osallistumisoikeus piirileireille

Hopeasompaleireille ovat tervetulleita kaikki tavoitteellisesti kilpahiihtoa harrastavat nuoret.

Ryhmä on jaettu HS-nuorempiin 10-13 vuotiaisiin ja HS-vanhempiin 14-16 vuotiaisiin.

Leirien tarkoituksena on tuoda nuoren urheilijan harjoitteluun monipuolisuutta ja erilaisia vaihtoehtoja harjoitteluun sekä tavata oman ikäisiä urheilijoita ja nauttia ryhmäharjoittelusta. Tämän lisäksi etenkin lajinomaisten harjoitusten suoritustekniikat pyritään samaan varhaisessa vaiheessa hyvälle tasolle.

Tehoryhmän leireille ovat tervetulleita kaikki tavoitteellisesti harjoittelevat  nuorten ja aikuisten SM-kilpailuissa hiihtävät urheilijat. Tehoryhmän leireille saavat osallistua myös seuraavana talvena 16-sarjassa kilpailevat eli viimeistä vuotta Hopeasommassa kilpailevat urheilijat, mikäli harjoitustausta on määrällisesti ja laadullisesti ollut riittävää.

Leirien tarkoituksena on tuoda uusia vaihtoehtoja harjoituksien tekemiseen sekä saada sparrausta ryhmässä tapahtuvissa harjoituksissa. Leirejä on kuusi, jotka on jaettu tasaisesti harjoituskaudelle, joka mahdollistaa urheilijoita tukeutumaan valmennuksessa myös leirivalmentajiin ja saada harjoituskaudesta nousujohteisen. Tämän lisäksi leirin valmentajat voivat tarvittaessa leirillä tekemien havaintojensa perusteella keskustella urheilijan ja hänen henkilökohtaisen valmentajansa kanssa urheilijan sen hetkisestä tilanteesta.

Tiedustelut molempiin piirileireihin liittyen

Petri Vuorma, piirivalmentaja