Hiihtopalsta

Ajankohtaisia hiihtoterveisiä, vinkkejä, näkökulmia ja kehittämisajatuksia.

Puheenjohtajan tervehdys

Hyvät hiihtourheilun ystävät 
Elämme poikkeuksellisia aikoja. Korona on mullistanut lähes koko yhteiskunnan toimintatapoja. Etätyö on lisääntynyt, ehkä osin pysyvästi. Kokoontumiset ovat rajoitettuja ja niin edelleen. 

Kaikki tämä on vaikuttanut myös urheiluun – hiihtoonkin. Katsomot paistavat lähes tyhjinä, paikalla on vain toimitsijat ja tarvittava henkilöstö. 

Urheilijat ovat kuitenkin harjoitelleet kilpailukauteen tunnollisesti sillä itse kilpailut on syksyn aikana voitu järjestää lähes normaalisti. 

Mekin Pohjois-Karjalan Hiihto ry:ssä olemme lähteneet siitä, että kilpailukalenteriin merkityt kisat voidaan järjestää. Kun katsoo ikkunasta ulos niin on helppo havaita, että lunta ei ole yhtään maassa. Tämä asia näyttää toistuvan vuodesta toiseen, lumiraja siirtyy yhä vaan pohjoisemmaksi. 

Maakunnan hiihdon tilanne on mielestäni varsin hyvä, nuoria on mukana runsaasti ja menestystäkin on tullut. Yhteiskunnan rakennemuutos näkyy toki seuratoiminnassa, sillä kaikissa kunnissa ei hiihdon harrastustoimintaa vahvasti näy. 

P-K Hiihdon johtokunta uusiutui syyskokouksessa jonkin verran. Lausunkin parhaat kiitokset toistaiseksi sivuun jääneille Timolle, Juhalle ja Martille. Valmennus- ja piirileiritoiminta siirtyi Petri Vuorman tiimin vastuulle. 

Hyvät ystävät! Urheilu tarvitsee tänä päivänä vahvasti elinkeinoelämän tukea. Kiitänkin kaikkia kilpailukalenteriin tukensa antaneita yrityksiä suurenmoisesta tuestanne. Tuki mahdollistaa piirileiritoiminnan lähes kaiken ikäisille. Se jos mikä on hyvää työtä nuorison hyväksi. 

Eero Reijonen, P-K:n Hiihto Ry:n pj.

Kiitokset kaudesta 20-21!

Kiitokset piirin hiihtäjille, seuroille, kilpailujen ja leirien järjestäjille, valmentajille, yhdistysten jäsenille, tukijoille!

Pandemian ja kokoontumisrajoitusten takia peruutettiin useita hiihdon kilpailuja ja yleisötapahtumia, mukana myös maakuntaviesti ja seudun iltahiihtosarja,  mutta paljon hyvääkin tapahtui.

Olosuhteet olivat otolliset harrastehiihdolle ja moni löysikin hiihdon luonnonläheisenä, energisoivana ja turvallisena kuntoilumuotona. Maastohiihdon harrastajamäärän kasvun myötä hiihtovälineitä on mennyt kaupaksi ennätyksellisen paljon.

Kolme laturetkeä pystyttiin järjestämään turvallisuus huomioiden: Pielisen jäähiihto, Polvijärvi-hiihto ja Siirin hiihto. Näissä tapahtumissa  kirjattiin yhteensä 290 hiihtosuortusta.

Niin ikään tiukkojen turvatoimien puitteissa voitiin järjestää piirinmestaruushiihdot Tohmajärvellä, piirinmestaruusviestit Liperissä, Valtimon piirikunnalliset ja Kaivoshiihdot Polvijärvellä. Lisäksi seurat järjestivät ns. koronakuplassa omia kisoja ja muitakin pienempiä treeniryhmiä perustettin.

Hiihtokouluja on järjestetty talven mittaan mukavasti seurojen ja Joensuun ladun puolesta. 

Yksi piirin nestorihiihtäjistä, Pertti Jalkanen viihtyi ladulla kunnioitettavan määrän kilometrejä, yli 8300km.

Toivotaan, että seuraavalla kaudella 21-22 voidaan järjestää kilpailuja ja tapahtumia vapaammin ja samalla turvallisesti. :)

Aurinkoista ja turvallista kesää!

PK-hiihdon johtokunta, 10 hiihdon ystävää

Seurawebinaarit

Suomen Hiihtoliitto järjestää 12 seminaarin kattavan sarjan 2021-2022 seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuudet järjestetään Zoomissa ja ne ovat avoimia kaikille seuroille.

Katso täältä kaikkien webinaarien tiedot

Tarkemmat ohjelmat sekä ilmoittautumislinkit julkaistaan täällä lähempänä webinaareja.