Hiihtopalsta

Ajankohtaisia hiihtoterveisiä, vinkkejä, näkökulmia ja kehittämisajatuksia.

Kiitokset kaudesta 20-21!

Kiitokset piirin hiihtäjille, seuroille, kilpailujen ja leirien järjestäjille, valmentajille, yhdistysten jäsenille, tukijoille!

Pandemian ja kokoontumisrajoitusten takia peruutettiin useita hiihdon kilpailuja ja yleisötapahtumia, mukana myös maakuntaviesti ja seudun iltahiihtosarja,  mutta paljon hyvääkin tapahtui.

Olosuhteet olivat otolliset harrastehiihdolle ja moni löysikin hiihdon luonnonläheisenä, energisoivana ja turvallisena kuntoilumuotona. Maastohiihdon harrastajamäärän kasvun myötä hiihtovälineitä on mennyt kaupaksi ennätyksellisen paljon.

Kolme laturetkeä pystyttiin järjestämään turvallisuus huomioiden: Pielisen jäähiihto, Polvijärvi-hiihto ja Siirin hiihto. Näissä tapahtumissa  kirjattiin yhteensä 290 hiihtosuortusta.

Niin ikään tiukkojen turvatoimien puitteissa voitiin järjestää piirinmestaruushiihdot Tohmajärvellä, piirinmestaruusviestit Liperissä, Valtimon piirikunnalliset ja Kaivoshiihdot Polvijärvellä. Lisäksi seurat järjestivät ns. koronakuplassa omia kisoja ja muitakin pienempiä treeniryhmiä perustettin.

Hiihtokouluja on järjestetty talven mittaan mukavasti seurojen ja Joensuun ladun puolesta.

Yksi piirin nestorihiihtäjistä, Pertti Jalkanen viihtyi ladulla kunnioitettavan määrän kilometrejä, yli 8300km.

Toivotaan, että seuraavalla kaudella 21-22 voidaan järjestää kilpailuja ja tapahtumia vapaammin ja samalla turvallisesti. :)

Aurinkoista ja turvallista kesää!

PK-hiihdon johtokunta, 10 hiihdon ystävää

Seurawebinaarit

Suomen Hiihtoliitto järjestää 12 seminaarin kattavan sarjan 2021-2022 seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneille. Tilaisuudet järjestetään Zoomissa ja ne ovat avoimia kaikille seuroille.

Katso täältä kaikkien webinaarien tiedot

Tarkemmat ohjelmat sekä ilmoittautumislinkit julkaistaan täällä lähempänä webinaareja.